tiistai 22. syyskuuta 2020

5.9 2020 Hyvinkää enduro, naisten Suomen Cup

 En käynyt kävelemässä pätkiä senkummemmin. Siitä ei ole hyötyä, kun en juurikaan mitään pysty painamaan muistiin. Erkylän lukkojen crossirataa kävin katsomassa, että miten ne sen ovat nauhoittaneet kun sitä on tullut ihan ratana ajettua useinkin niin ikävä liipasta jostain suoraan miljuunaa kun ovatkin pilkkoneet sen eri suuntaan. Ja niinhän ne olikin ja paljonkin, mutta hyvin oli nauhoitettu ja merkitty. Se olikin oikeastaa ainoa tieto mikä riitti minulle.

Kierros oli alle 50km ja niitä ajettiin kaksi. Kierroksella oli 3 maastokoetta ja ne oli kyllä mageita. Aika mutkaisia, mutta oikein kivoja. Siirtymät sen sijaan oli muutamissa kohdissa aikalailla toleranssin ylärajalla kivien ja juurien määrässä. Korkea pyörä ja napakka alusta oli aikamoinen yhdistelmä rymyttäväksi. Varsinkin kun tuon sorttinen ajaminen on ollut aikalailla 0 tasolla. Selvittiin kuitenkin siitäkin, vaikka välillä meinasi seitin ohuesti harmittaa. 

Ensimmäinen pätkä oli se Erkylän lukkojen pätkä, hiekkaa ja pattia ja metsäpolun pätkiä. Kiva, mutta aika paljon mutkia kokoajan jonnekkin ja en ihan saanut sitä parasta atakkia aikaiseksi. Toisella kierroksella vähän ahnehdin yhteen kiviseen mäen rinteeseen ja pelit poikittain sinne nätisti ja siinä tuhdattiin hetki jos toinenkin. Saattoipa mennä kolmos sijoitus siinä, mutta onneksi vahingot vain henkisiä. 

Toinen pika pyöritys oli pieni kotimontun tapainen metsä lenkura jossa mutkia ja patteja kuinkas muuten. Siellä puiden välissä oli kinkamia ja kiviä. Se meni kuitenkin mielestäni ihan hyvin. Sain pidettyä rauhan ajossa ja aseteltua mutkan sisäänmenot huolella niin jäi ylimääräinen ohjelma vähälle. Samoin laite oli kokoajan enemmän hallinnassa niin pystyi tekemään nopeita ratkaisuja ajolinjoihin kun pelit ei ollut lintallaan kokoajan johonkin suuntaan. Siitä tykkään tuossa äkkijyrkässä moottorissa, että se vastaa kaasuun heti niin haastavammatkin kevätjuhlaliikkeet onnistuu.

 Viimeinen pätkä oli crossiradan ympäristössä metsässä ja itse radalla. Tämäkin oli ihan onnisutnut pätkä ja crossirata meni hyvin. Mutkat onnistui hyvin ja muutenkin ajo oli tasaista. Ehkä siinä onkin se yksi ongelma kun tasaisesta ajosta pitäisi saada vähän aggressiivisempi. Etsin sitä rajaa vielä missä olisi sopivasti kumpaakin - 


Kuvat kaikki Simo Kuuslampi (kiitos tuhannesti)






Hyvin jaksoin ajaa,  vaikka siirtymällä temuaminen uuvuttikin. Onneksi Antti lähti huoltoon, aikaa jäi verrattaen vähän noin 10 min kun siirtymällä kului sen verran enemmän aikaa ja onneksi sade pysyi poissa kisan ajan. Vasta palkintojen jaon jälkeen taivas repesi ja vettä tuli. Katselin seuraavan luokan starttiin odottavia kuskeja ja ei käynyt kateeksi.

Maalissa sijoitus siis 4:s, noin reilu minuutin hävinneenä 3:s sijasta. Sen verran varmasti siellä mäessä retuutin tuota kapinetta 😀 Tällainen tälläkertaa ja en nyt ehkä näe jatkuvuutta itse endurolle kovinkaan, pitäisi pystyä treenaamaan paljon enemmän sitä ja siihen ei nyt tällä hetkellä ole resursseja. CC painotteisesti ja crossia tietty...

-Esmeralda-