torstai 26. toukokuuta 2016

Matkanvarrelta..

 Isolla tiellä menossa ja rinteessä näkyi crossirata. Latvian puolella siis. Sinnehän sitten kurvailtiin ja ajamaan kuumotti. Niinkuin ilmakin +28. Vaan jo Puolassa vuotanut etuiskari oli oksentanut öljynsä lattialle. Lähellä ei mitään huoltoa eikä mukana ollut öljyäkään. No Hanna käväisi ajamassa ja olihan rata hieno. Kalvarijos nimeltään. Paikallisia tuli apuihin ja parhaansa yrittivät järjestää huoltoa, mutta aika tekemätön paikka. Sain sitten vihdoin yhden paikan Rigan lähellä Latviassa, joka lupasi ottaa heti aamusta työnalle.
Saavuimme iltamyöhään Riigaan ja tämä iskaripajan pelastava enkeli oli tiedustellut meille vielä edullisen yöpaikan siitä läheltä. Aamusta kiikutimme siis Kawan STR Tech pajalle ja Toms etsi meille vielä kauppakeskuksen osoitteen, jonne "valitettavasti" jouduimme lähteä viettämään aikaa.
Jos joskus teillä on huollon tarvetta ja olette lähellä Rigaa voin lämpimästi suositella. Kyseinen kaveri teki ihan MX GP kuskienkin iskareita, joten sanoin, että jos löytyy joku hyvä idea niin anna palaa. Siinä meni niin pitkään, että Kegumsin radalle ei enää ehtinyt ja suuntasimme siis Pärnua kohti. Hanna lähti sieltä aamulla takaisin Suomeen ja minä jäin tänne itsekseni. Lennuväljassa oli jotkin Kolmipaeva krossit tänään, joten päätin mennä enduroimaan. Kävin ajamassa EM ja Viron mestikka pätkiä läpi ja Paikusen treenipaikkahan on pehmeää hiekkaa. Kivasti toimi siellä ja eipä naputtanut näpeille enää. Oli todella huisin hauskaa pitkästä aikaa ajaa enduroa kun koko vuonna en ole metsässä juurikaan ollut. Kawa toimi yllättävän hyvin ihan enskassakin. En tosin mitenkään limiitillä mennyt kun olin ihan yksin siellä. 

Mieletön tunne viettää päivää ilman, että kokoajan puhelin soi tai kellosta pitää katsoa ehtiikö jne. Mieli ja sielu lepää ja ihanan päivän päätteeksi päätin käydä parturissa, joka on naurettavan halpaa täällä. Huomenna sitten vuorossa Lennuväljan MX rata. Testaamaan miten toimii betonikovalla radalla. Nämä viikon päivät on ollut lähestulkoon +30 hiponut ja torstaiaamu valkeni kylmänä ja pilvisenä. Olin jo aiemmin naureskellut mukaan pakkaamiani villapaitaa ja pipoa vaan ensimmäisen puin tänään ylleni. Ei satanut kuitenkaan. Suunnistin ihanan verkkaisen aamun jälkeen radalle. Kuten jo arvasinkin ei ketään. Yritin katsella netistä minne maksaa ratamaksu ja onko edes auki, mutta ei löytynyt tietoa joten ajattelin, että kerran voi tehdä mitä vaan :) Lähdin sitten sinne rauhaksiin ajamaan ja toisen mutkan jälkeen ajoin miltei kaivinkoneen syliin. Kaveri oli kuoputtamassa jotain putkia radan alle ja oli kaivanut radan riekaleiksi. Ajoin sitten lyhennettyä rataa, mutta sain ajaa kuitenkin ja sain ratamaksunkin maksettua kaivurikuskille.
Vähän jousta säätöön ja Toms antoi vinkkejä mitä tehdä ja alkoihan se jo toimimaankin aika mukavasti. Pöydille jarrutin, en uskaltanut yrittää yli, sillä jokainen pöytä oli tuplamallinen notkoselkä tai stepup. Tyyppi mönki kaivurilla jossain pusikon takana ja sitten sekin lähti tauolle niin olin taas ypöyksin joten treenasin mutkia ja pattisuoria sitten pääasiassa. Alkoi olla pelit jiirissä ja ei muuta kun veden kiehautus ja BB outdoor pastapöperö muhimaan ja mopon huoltoa lauantain kisaan. 
Todella hieno päivä ja tällaiseen elämään voisi jopa tottua, että voisi tehdä sitä mistä tuntee elävänsä ja nauttii sen tekemisestä. 
-Esmeralda-