maanantai 27. toukokuuta 2019

25.5 Karhula CMX cup I osakilpailu

Oli aika pyyhkiä pölyt Husqvarnsta. Kävin kerran testiajolla ja voi taivas se ei ollut mitään joutsenlampea. Se oli ennemminkin pähkinänsärkijää. Mietin, minkä lääkityksen ottaisin, että taas pystyisin tällä ajamaan. Samalla pohdin, miten helkutissa uskalsin ajaa sillä niinkin kovaa viimevuonna. Nyt hirvitti jo kun otti kakkosvaihteen käyttöön.
Joka tapauksessa kun kisapäivä koitti niin jostain se luolamies löytyi, joka (löi virtuaali kivekset tankkiin?) alkoi kurittamaan ihan hyvällä meiningillä. Aika-ajojen neljäs ja olin yllättynyt kovasti. No perustelin sen sillä, että jostain syystä oli otettu vihreä lippu käyttöön joka nousi ihan viimeisillä kierroksilla vasta ajanoton merkiksi ja moni ei varmasti ehtinyt ajaa sitä nopeinta kierrostaan. Oli se tulos niin hyvä.
Pilvet pyöri taivaalla ja välillä satoi kovastikin, mutta toisaalta se oli vain hyvä radalle. Pölyssä ajaminen on ihan kamalaa. Onneksi erien aikana sade taukosi miltei kokonaan joten ihan nappiin meni ajoitus aina, kuka lie tilasi.
Ensimmäisessä erässä olin taas startissa ihan vaiheessa. En sisäistä, että kytkin irrottaa vasta ihan ulkona joten lähdemme puomista kuin purkka tukasta. Tosin ensimmäisen mutkan ruuhka aina on yli jännittävä kun noita jarruja ei senkummemmin ole siunattu. Sieltä taempaa sitten aloitan aina sen rynnimisen ja poimin yksi kerrallaan selkiä kun kiinni saan. Maalissa 5:s ja olin edelleen yllättynyt. Ajo kulki aika rohkeasti jopa.
Kuva: Virpi Miettinen

Kuva: Virpi Miettinen
Kuva: Virpi Miettinen

Kuva: Virpi Miettinen

Seuraavassa erässä ihmettelin vähän voimanpuutetta ja kaasun kun laski niin kierrokset jäi päälle joten jostain syystä rouwaa vaivasi vähän laihalla käyminen. Liekö joku roska kaasuttimessa. Pitkillä suorilla tuntui jopa siltä, että kohta leikkaa kiinni kun nahisti joten pudotin atakkia yhden levelin ja kaasuttelin tyhjää välillä saadakseni bensaa koneeseen riittävästi. Ajo kulki edelleen ja sateet taukosi erien aikana edelleen ja mikäs tässä hymyillessä kun kaikki oli mallillaan. Maaliin 3:tena ja lopputuloksissa myös 3:s joten podiumille. 3/19 on todella hyvä tulos ja olin ihan hangon keksinä. Nyt kotiin ja Antti (joka itseasissa ajoi ensimmäisessä erässä 3:neksi, mutta toisessa irtosi kaasuvaijeri ja jäi kesken) lupasi purkaa kaasuttimen kun huomenna pitää taas startata kisaan vierumäen suunnalla.
-Esmeralda