maanantai 2. tammikuuta 2017

Ride on.. drop a gear and dissapear

Se näyttää ehkä helpolta. Se näyttää ehkä juurikin siistiltä ja sellaiselta.. Mutta MISSÄ VAUHTI? Voi hyvänen aika, kun meinaa jo otsaa kivistää kun ei millään ala nyt lyyti kirjoittamaan (lue: kaasu aukeamaan) niin kuin tahtoisin.



Ajot periaatteessa kulki ihan ok, halusin vain niin paljon enemmän, etten ollut ihan tyytyväinen. Viimeisenä hallipäivänä tuli sitten iso kasa suomalaisia hallille ja kun tuonkokoiseen halliin laitetaan 40 kuskia samaan aikaan radalle niin oli oikeasti jännää. Vaikka open ryhmät oli laitettu hobby ja fast vuoroihin niin silti oli ryhmät isoja ja alkoi olla jos jonkinlaista kuskia ja ruuhkaa ja jonoa ja tilanteita. Muutaman vartin setin ajoin, mutta viimein päätin luovuttaa kun ei ajosta oikein tahtonut tulla mitään. Varoin liikaa, ettei kukaan nyt vain törmää siihen rampaan kinttuun. Itse ajoa kesti kohtalaisesti, lihakset on edelleen huonot ja se vaikuttaa tasapainoon rajusti. Ei myöskään tykkää kun rata menee huonoon kuntoon, patille ja reijille. Sattui vain ajon aikana, ei onneksi jäänyt särky päälle.

Sinällään oli hienoa ajaa sisällä lämpimässä, vaihtaa vaatteet lämpimässä pukarissa ja mopotkin sai säilytyksen hallissa, mutta lähtöpäivänä päätimme mennä ulos ajamaan. Maksoi mitä maksoi. Oikeastaan jo senkin takia, että halli alkoi olla jo niin täynnä.
Yöllä oli tullut lunta ja oli pakkasta... mietimme uhosimmeko nyt ihan liikaa. Matkalla Tallinnaan pysähdyimme samaiselle pehmeälle hiekkaradalle katsastamaan tilanteen, missä tullessa pyörähdimme. Pettymys jo nosti päätään kun saavuimme varikolle kun maa oli ihan valkoisenaan, mutta rata oli pehmeä lumen alla, joten ride on! Aurinko alkoi paistamaan lähes pilvettömältä taivaalta ja ilma oli aivan loistava. Rata tosin oli todella raskas ja kovalta hallin pohjalta upottavaan hiekkaan siirtyessä meni hiukan aikaa mönkimiseen, ennenkuin alkoi pääsemään edes hitusen enemmän eteenpäin kuin sivulle. Oli meinaan aikamoisia mäkiäkin radalla.

 Huomasin muuten ihan vahingossa, että näissä Acerbiksen ajohousuissa on todennäköisesti  jonkinnäköinen sisäpinnoite. Pitänee myös vettä, mutta ainakin tuulta. Myös paita on aika tiukkaa neulosta, joten aivan napakymppi tähän keliin.
A.Rannikko (Kawasaki) MX Team.. herrakin malttoi luopua tärystä (muinainen 525cc ktm maamoottori) hetkeksi ja istahtaa ihan moottoripyörän satulaan.. :D
Hieno päivä ja parin tunnin ajosetti tähän loppuun kruunasi reissun. Vauhdin lisääminen ajatuksella "varman päälle" on todella haasteellista ja toivon että luovun jälkimmäisestä ajatuksesta ennemmin kuin ensimmäisestä. Nyt yritän vain ajaa tunteja, että se "old good times" löytyisi sieltä.
-Esmeralda