torstai 26. joulukuuta 2013

"Tusmun kinkunsulattajaisia..." "Getting a rid of christmas food colic..."

26.12 2013 Oripäässä pärähti..
Maken vanhempien tykönä joulupäivän vietossa. Seuraavana aamuna starttasimmekin pitkästä aikaa ajopuuhiin. Turunseudun moottoriurheilijat http://www.tsmu.fi/ järjestivät juuri virallisesti avatulla Oripään enduropolulla ilmaisen ajopäivän kaikille halukkaille ja oli aika kaukaa porukkaa tullutkin, kuulemma toistasataa kuskia?!. Ollaan joskus aikoinaan käyty siellä jokusen kerran, joten paikka sinällään tuttu. Nyt se oli kuitenkin saatu ihan virallisesti enskailijoiden käyttöön ja se on kyllä hienoa. Paikka on hiekkapohjainen, joten vaikka muualla monsuunisateet on tehnyt tehtävänsä niin tuolla pyörä ei edes kuraantunut. Jouhevaa metsäpolkua ja hiekkapatteja.
Olin juurikin rämpinyt kurkkukipeä-flunssa-yskä asetelman tiivistettynä 4:ssä päivässä läpi ja menin hyvinkin vasta toista päivää "terveiden" kirjoissa niin piti YRITTÄÅ  ottaa rauhallisesti. Ensimmäisellä kierroksella lähdin ajamaan vanhasta muistista ja sykkeet rankaisi välittömästi yli 190 ja puolimatkassa pysähdyin huilaamaan.. lenkki kuitenkin oli noin kuutisen kilsaa pitkä, että kyllä siinä jo joutaakin lepäilemään :D. Sitten älysin ottaa aikalailla rauhallisemmin. Jokusen kierroksen fiilistelin reipasta siirtymävauhtia ja kunhan höntsäilin. Enimmäkseen tuli varikolla juteltua porukoiden kanssa ja se oli ehkä ihan viisas ratkaisu.

It rumbles at Oripää
We were at Make's parents for a christmas holidays. The very next morning we went for a ride. Been there for a while. There was a official "getting rid of christmas food and over eating" at near by Turku. Folks have arrived quite far away from and it was nice to have so many friends there. I just had gone through four days flu and this was just the second almost healthy day. So carefully. Try I mean. At the first round I went like usually and after three kilometers had to stop. Heart was shouting mercy over 190 pulse and I had to give up. The hole round was approximately 6 km so there is really need to rest in a half a way. Huoh.. pathetic :) Then I most of the time just hang around and had a chat with folks in pit and that was a cood decicion.   

Varikoksi rajattu alue täyttyi heti ja autoja oli pitkin tien vierustaa parkissa pilvin pimein.. hyvin polulle kuitenkin mahtui vaikka kuskien vauhtierot oli aikamoisia niin annettiin tilaa puolin ja toisin. Tarjolla oli myös makkaraa ja glögiä asiaan kuuluvine tykötarpeineen, unohtamatta pipareita....
Kyllähän siellä kelpasi, hauskaa oli - kiitos TSMU. Oripää jäi taakse niin oli mielessä jo lämmin palju, joka odotti Maskussa. Voi pojat, se on vilukissan paratiisi....

The pit was loaded with vans and also the road in both sides. Still everybody got chance to ride in route and gave a room to faster ones. There was the traditional grill loaded with sausages and you could find also  warm mulled wine with gingerbread ofcourse. That was fun and when ever we left that behind there was warm tub in my mind. It was waiting ready at Masku. Oh boy that was a paradise for a chilly cat :)
-Esmeralda-