torstai 8. lokakuuta 2020

3.10 2020 Motopalvelu Crosscountry Orimattila

Tämäkin kuuluu näihin Must to do juttuihin. Harmitti, kun samaan aikaan oli Kisarannassa kauden ainoa classicmotocross "kisa" ajotapahtuma ja tämä oli samaan aikaan. Päätin sitten osallistua tähän kun oli aikalailla puutteellista tiedoitusta tuon cmx tapahtuman tiimoilta niin tähän oli helppo kallistua. Ja kannatti. Reitti oli möyhitty upeaan kuntoon. Olisi ollut jopa ehkä paremmin Suzukin kisa. Sillä on meinaan hiton siistiä päästellä pehmeässä hiekassa niin kovin kun sielu sietää. Ei tarvitse kaasua nostella. No toimi tuo kotarikin nyt kun vihdoin sain aikaiseksi (rahaa) huoltaa iskarit. Joten oli ilo silläkin päästellä. 

Startti oli taas hiukan hitaalla. Joka kerta kun koitin lähti hienosti vaihde päällä käyntiin. Viivalla sitten ei tärähtänytkään heti vaan veivasi hetken. Noh, mitä tästä opimme: vapaalla käyntiin. Kunhan ajattelin oikaista.. Jossain puolivälin tietämillä ehkäpä ja kyllä hiekka lensi. Rata oli todellakin möyhitty ja pikkukillit porasi kassareilla minkä pystyi kun pikkupyörät upposi mutkiin. Niitä sitten siinä pujotteli ja "kuolemaa halveksuen" vihdoin itse reitille ja ulos radalta. Pehmeä sekin oli mutta sai vähän väljyyttä ruuhkaan.

Kuva Simo Kuuslampi

Heti alusta asti oli todella hyvää kisaa monen kuskin kanssa. Pakka sekoittui hiukan huoltokäyntien takia, mutta joka kierroksella oli joku, jonka jota ottaa kiinni tai ohittaa tai jotain. Oli hyvä draivi.

Viimeisellä kierroksella jouduin yhden pikkukuskin taakse joksikin aikaa, kun toiset ehti juuri ohi väljällä reittiosuudella ja kun kapeni niin oli ihan mahdotonta mennä edes lähelle kun tämä kaveri kaasutti niin kovin joka mutkassa, että oli poikittain suoralla ja pelkäsin sen spinnaavan eteen tai kaatuvan. Viohdoin tuli pidempi suora ja pääsin ohi, mutta selät oli karannut jo ja ei muuta kun uutta matoa koukkuun. Ajoa niin kauan kunnes sai taas vainun. Kierros päättyi vaan ruutulipulle jo eli ei ihan ehtinyt ohittaa enää ketään. Pari kassaria sain kiinni, mutta aika loppui.

Kuva Simo Kuuslampi


Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi
Ajo sujui hyvin ja rennosti ja itseasiassa yritin muistaa rauhoittaa mutkiin sisäänajoa, on hiukan ongelmana ollut liian kova sisäänmeno nopeus ja sehän tietty aiheuttaa mutkaan hässäkkää. Jos siis kyseessä sisämutka. Ulkokaarteeseen muistutin lisää kaasua. Semmoista itse itseäni komentaen jutusteluahan se oli, mutta kun kaikkea ei muista kun innostuu. Tuntui toimivan sillä kierrosajat oli kärkiporukan tietämillä. No kahden kärki Marita ja Janette meni menojaan eri minuutilla, mutta siitä eteenpäin sitten. Pitkästä aikaa oli todella hyvää kilvanajoa ja nautin siitä kovasti. Vaikka sijoitusi naisissa oli 7/17 ja koko startin 14/43 niin ajollisesti oli todella tyytyväinen. Aina on parannettavaa, mutta ei ollut hirveitä tilanteita, vaan paletti pysyi kutakuinkin kasassa ja syksyn mittaan on ajoni edistynyt aikalailla. Täältä noustaa vielä perk**e 😎

Kuva Simo Kuuslampi


Parit kisat olisi vielä ajettavana.. ensiviikon loppuna Rauman suuntaan.

-Esmeralda-