perjantai 30. lokakuuta 2020

17.10 2020 Jyhnäharju endurosprint Mikkeli

 Kauden vimonen virallinen kilpailu. Vähän viiveellä taas... 

Sain majapaikan Jussin mökiltä Mäntyharjulta ja sivutuotteena myös samalla mekaanikon mukaan kisaan 😎. Ikinä ennen en ollut Mikkelissä ajanut, joten ihan uteliaisuuttani lähdin 13:ta muun naisen lisäksi sinne ajamaan. Täysin outo reitti tiedossa siis.

Ehdin siinä edellisenä iltana harmittelemaan, kun talvi jälleen yllätti ja kelit viileni. Yö pakkaset oli tosiasia ja näpit parkuisi umpijäässä. Vaikka miten oli hanskaa niin kahvalämppärit on ainoat, mitkä toimii. Niitä nyt ei ollut ja niinhän siinä kävi, että ensimmäisellä kierroksella noin hulppeat muutama satametriä startista oli näpit jo umpi jäässä. Ajaminen oli todella haastavaa kun ei tuntenut kytkin tai jarrukahvaa saatikka kun kaasutti niin tuntui, että mopo kakaa kysnistä kun sormet olivat aivan tunnottomat. Metsäosuus oli taas aika "enduroa" ja kun tankoa ei tuntenut niin aika herran hallussa varovasti mentiin. Crossirata olikin pehmeää hiekkaa ja se sujui jo paremmin. Olin hidas ja kömpelö ja en niin nopea. Sulattelin sormia ja niitä särki infernaalisesti kun veri alkoi sulamaan ja kiertämään niissä. Huoltoaikaa olikin reilusti. Turhankin reilusti. Sormet suli ja itse ehdin jo kylmetä.

Toiselle kierrokselle meno oli hiukan parempaa ja nousin ykköseksi. Silti oli vaikea päästä rytmiin alusta ja kierroksen edetessä alkoi jo pikkuhiljaa ajo sujumaan. Vaan sitten tuli taas pitkä huoltotauko. Söin vähän ja pidin itseni lämpimänä. Kolmannelle kierrokselle lähti ihan eri meinikin. Nyt ajo oli jouhevaa ja sujui niinkuin pitikin. Ja kierroaika oli heti ihan toista luokkaa. Olisin voinut siltä seisomalta jatkaa vaikka 10 kierrosta. Vaan taas piti tulla varikolle värjöttelemään. Ja koska olin ajanut jo "oikeasti" olin hiestä märkä ja aloin palelemaan ja viimeiselle kierrokselle lähdin ydin jäässä. Ja ajosta ei todellakaan tullut yhtään mitään. Noin vartin kestävällä pätkällä ajoin 1,20s huonomman ajan kun edellisellä kierroksella. Sain parinkymmenen sekunnin turvin pidettyä ykköspaikan podiumilla, mutta tuntui, etten selviä hengissä viimeisestä kierroksesta. Voi taivas se oli hirveää. Jotenkuten rimpuilin maaliin ja en ollut sulanut oikein sielläkään vielä. 

Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi

Kuvan Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuusalmpi

Kuva Simo Kuuslampi

Reitti oli tavallaan kiva - silloin kun ajo sujui - metsä kului jonkunverran kivikot ja juurakot ja itsellä ei ole se ihan pehmein alusta könyämään sinne vaan ajon pitäisi sujua, muuten alkaa tökkimään. Ja kontrasti 3:nen ja 4:nen kierroksen välillä oli kuin 10 ajovuotta. No, voitto tuli silti kotiin ja se yksi onnistunut kierros riitti pitämään hyvän mielen. Vaikka ilma lämpenikin jonkunverra ja uhittelikin sateella niin viileän raikas ulkoilupäivä oli. Pientä tihutusta lukuunottamatta ei satanut onneksi. 

Mieli hamuaa jo ensikaudelle, tosin vieläkin on auki millähän sitä ajaisi päätoimisesti. Juuri kun sai tämän asettumaan kätösiin niin pakkohan se on vaihtaa, muuten tunteja tulee hirmuisesti...

Onko se samanlainen vai jokin muu mikä?

-Esmeralda-