torstai 15. lokakuuta 2020

10.10 Säkylän evakko cc Järilässä

 Kämpperillä lähdettiin iltaa pitkin ajamaan ja kun saavuimme kisapaikalle oli pilkko pimeää. Ei sitten nähnyt yhtään mitään, paitsi sen mitä ajovalot valaisi. Joitaina autoja oli parkissa jo "tien"varressa ja jatkoimme hiukan eteenpäin ja löytyi sopiva suorahko kohta. Aamulla näkisi sitten mihin on lyönyt parkkiin. Ja aamu kun valkeni niin aika keskeiselle paikalle olimme tälläytyneet. Onneksi ohi pääsi joka suuntaan ja oli sinne tullut muitakin sikin sokin. Ei hätää 😂

Vähän hakusessa oli touhu, mutta lähtöpaikka löytyi ja ensimmäistä kertaa sain hyvän startin. Ihan kärkijoukossa matkaan. Kärki karkasi tosin kun jäimme jonoon muutaman kuskin kanssa, joista en päässyt ohi millään. Toinen onnistui valitsemaan mäkeen lyhyemmän linjan kun jonoa vetänyt otti pidemmän, ja näin pääsi ohi. Minä en. Yritin koko kierroksen jokapuolelta. Aina kun olin tulossa niin linja peipattiin kiinni. Totesin, että otan huollon tähän väliin kun siellä on pakko käydä jokatapauksessa, koska on erittäin raskasta ajaa takana lähellä ja koittaa ohi aina kun vain mahdollista. Tai sitten pitäisi ajaa vain kaasu pohjassa ja jos toinen tulee päin toivoa, että se on se joka lentää. Huollon jälkeen oli latu vapaa. Mentaalisesti lepäsin ajamalla omaa ajoa ja se kulki mielestäni hyvin. Kierroksen jälkeen sain uudelleen kiinni tämän letkan, josta en viimeksi päässyt ohi. Ja sama ruljanssi alkoi taas. Painostin takana ja se sai edessä ajavan yrittämään selkeästi vähän liikaa, sillä tilanteita alkoi tulla. Samalla ohittaminen vaikeutui kun ajolinjat levisi minne sattuu. Pieni virhe edessä ajavalta kuskilta ja pääsin vihdoin ohi. Se ei riittänyt. Takaa tuleva sai kiinni letkan ja pääsi myös ohi ja en enää saanut ennen maalia kiinni. Näin ollen jäin 5:neksi, kun naisia oli 17. Koko startin kaikkien luokkien (nuoret,classic ja V60) tuloksessa 6/37.

Kuva Simo Kuuslampi
Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi

Kuva Simo Kuuslampi

Reitti oli makea, hiekkamäet kruunasi suurimmaksi osaksi hiekkaa olevan reitin ja oli todella nasta ajaa ja mopo toimi hienosti. Sain vihdoin iskarit huollettua ja sen kyllä tunsi. Hiekkapatikossa pyysi lisää kaasua ja pelasi kuin enkeli. Ainahan sitä voisi ajaa kovempaa, mutta nyt edelleen maltilla yritän kehittyä vauhdin tasalle ilman hulluja riskejä tai väkisin kaahottamista. Tämä on hyvä näin ja lisää vain tunteja niin vauhtikin tulee itsestään. Positiivisena ilmiönä huomaan, että pystyn todella hyvin jo keskittymään reittiin ja ajoon. Olen todella tyytyväinen siitä, että jaksoi ruutulipulle asti puristaa eikä jäädä ajelemaan. Ajo on rentoa ja ainoat tilanteet tuli kun yritti väkisin ohi jostain ja linja meni kiinni niin väisti jonnekkin penkkaan, mutta sain hallintaan kaikki lepatukset ja loikat. Ensiviikon loppuna kauden viimeiset viralliset kilpailut Mikkelissä, enduroa vaihteeksi. Sitten miettimään mitä ensivuonna tekee ja millä pelillä ja missä.

-Esmeralda-