maanantai 12. elokuuta 2019

28.7 CMX cup viimeinen osakilpailu Sipoo

Oli männä viikolla puhetta B luokan pelistä. Jos vaikka Linköpingiin tai vaikkapa muutenkin.. noh, "Tiimipäällikkö" Helenius (jolta Hussekin on aikanaan hankittu) soitti torstai iltana, jotta olisi CZ laitettu tulkaahan hakemaan. Perjantai aamuna hain sitten "pyydyksen" kotiin ja sitäpä siinä ihmettelemään. Olin jo unohtanut, miten lyhyt jousto näissä ikivanhoissa olikaan... mutta hienosti lähtee käyntiin. Laakista. Yritän työntää Hussen viereen parkkiin, jos vaikka siitä tarttuisi joku käynnistysvirus siihenkin..

Sipoossa siis tuplaluokat edessä (piti ajaa myös sivuvaunupurkissa, mutta Hiltunen sai toisen orjan) ja lämpöä luvattu yli +30. Hinku testata Pyydystä oli kuitenkin kova.

Kisapäivästä tuli kuuma. +33 astetta parhaimmillaan tai pahimmillaan ihan miten vaan. Yllätyin kuinka hyvin jaksoin kuitenkin ajaa.
Karultahan ensikosketus tuntui, mutta kun siitä pääsi yli niin alkoi opiskelu miten tulla toimeen sen kanssa. Tämän kaiken oivalsin pian: Se on puolimetriä matalampi kuin Husse. Vaihteita oli vetäviä 4 kpl + sitten välivapaat molemmin puolin tekee 12 yhteensä. Niistä arpa osui alkuun yleensä niihin, jotka ei vetänyt 😂. Keula oli vähän tyhjän oloinen, mutta muuten oli ihan soiva paketti. En saanut juotettua jurriinkaan kun tässä ei läppiä vielä ole kaasuttimessa. Tässäkohtaa on hyvä olla pieni.

Kuva: Simo Kuuslampi
Kuva: Simo Kuuslampi

Erien jälkeen kämpperiin kylmään suihkuun ja sillä pärjäsi oikein hyvin. Kyynerpää huusi hoosiannaa siihen malliin, että oli pakko jättää cz toinen erä väliin ja keskityin ajamaan Hussella vain cup pisteistä. Painoihan se kelikin jo vähän kropassa. Pyydyksen jälkeen Husse tuntui vieteri kirahvilta. Siinä oli joustoa ja senverran korkeutta, että ekassa mutkassa meinasin kaataa nurin kun en muistanut, että painopiste on niin korkealla.
Kuva: Simo Kuuslampi
Kaikissa erissä sijoitukset 5-7 välillä ja loppusijoitukset myös. Cupin osalta viimevuotinen haaveeksi jäänyt tavoite täyttyi tänävuonna ja nousin sijalle 3. Podium oli tavoitteena.
Kuva: Ismo Karttunen
Kuva:Antti Ruotsalo
Kuva: Ismo Karttunen
Kuva: Antti Ruotsalo
Kuva: Antti Ruotsalo
Kuva: Simo Kuuslampi
Kuva: Antti Ruotsalo
 Tämä kausi on ollut vähän niinkuin vaikeuksien kautta voittoon kun kokoajan ollut jotakin murhetta jonkun kanssa. Nyt kiusaa edelleen kyynerpäästä revenneet jänteet ja teippaamalla yritän pitää kasassa. Joskus kestää enemmän joskus vähemmän ja lääkärin arvion mukaan voi mennä parikin vuotta (!) ennenkuin ovat jiirissä taas. On kuitenkin osittain kiinni niin leikkausta ei tehdä.


 Yhtäkaikki tämä oli kauden viimeinen CMX ralli, joten cup kokonaistilanne oli siis se, että olin kolmas. Classic Motocross Finland jakoi myös erikoispalkintoja kaudlta ja minulle ojennettiin Taistelijan Malja. Vaikuttava yli polvenkorkuinen kiertopalkintopysti, joka kiertää jatkuvasti ja sen voi saada ansioituneesta ajosta mm. ja useinhan kun nuo startit on mennyt enemmän tai vähemmän päin hel**iä niin loppuerä onkin ollut hirmuista kiinniottoa ja ohittelua ihan maalihyppyrille asti.

 Itse Heikki Mikkola aikoinaan voittanut -70 luvun lopulla MM kisoista ja luovuttanut sen tekemään tätä kunniatehtävää. Kiitos CMF. Tuntui todella hienolta saada tämä huomion osoitus.
Tästä jatketaan Linköpingiin, ratsuna vain CZ. Husse jää kotiin.
-Esmeralda-