maanantai 4. helmikuuta 2019

2.2 2019 Snellman Motorsport stadionenduro.

No näin lähellä pitäsi kaikki kisat olla. Noin puolisen tuntia kotoa. Aika helmi.
Sen takia oltiinkin jo ihan ensimmäisten joukossa paikalla kun tottunut lähtemään siihen aikaan, että kukotkin putoaa unissaan orrelta kun auton laittaa käyntiin.
Hyvällä fiiliksellä odottelin, että pääsen radalle. Ennen lähtöä tulivat kysymään olinko nähnyt D luokan toista kuskia ja enpä voinut sanoa nähneeni. Näinollen luvassa hurjaa kilvanajoa sivupersoonani kera. Olin yksin. Ilmoittautuminen oli muutenkin sekava, koska en päässyt motin kautta ilmoittautumaan (eläköön motti!) niin tein sen sähköpostilla. Noh enivei, ajattelin nyt sitten ajella sellasta reipasta hyvää ja rentoa ajoa, hyvää treeniä. Formaatti oli stadionenduro, eli kello lähti käymään kun oma lähtöaika koitti. Lähdit sitten matkaan tai et. Ja se kävi koko ajan, vaikka kävisit huollossa tai pysähtyisit kierrosten välissä.
Kuvat kaikki Simo Kuuslampi



Reitti oli ihan sika kiva, välillä oli pätkiä aurattua crossirataa tai huoltotienpätkää. Ohitus paikkoja oli hyvin ja se oli kiva, pystyi ohittamaan ilman että könysi kenenkään renkaiden yli. Yhdelle annoin tietä spoorissa ja kerran jopa odottelin muutaman sekunnin kun takaa tuli joku toisen luokan kuski niin laskin auratulla tiellä ohi. Eipä minulla ihan hirveä kiire ollut kunhan maaliin pääsi niin voitto oli aika varma. Silti ajoin kaikki kierrokset putkeen ja yritin nyt ainakin ajaa sellaista reipasta kyytiä, mutta rentoa ajoa ilman yli yritystä. Kerran lipesi jalka sen jalkaspoorin ohi  sisämutkassa ja välittömästi valkoinen kurittaja otti omansa. En ihan mennyt nurin, mutta jalka upposi jonnekkin todella syvällle ja hetken kiikuin vaaka asennossa vaan sain kun sainkin pyörän takaisin pystyyn - ylämäkeen - . Vaatii vuoristo kirgiisin notkeutta ja perus joogan soturiasennon, sivuojennuksen ja puuasennon hallintaa ettei tule kuolleen miehen asentoa.
No tämä jäi ainoaksi  nojailuksi ja kaikenkaikkiaan päivä oli huikean kiva, vaikkei kisakaveria ollutkaan. Myös se, että vikan eli neljännen kierroksen jälkeen virtaa olisi ollut jatkaa vaikka kuinka kertonee vain sen, että kohtuu rennosti ajeltu. Kierrokset laskin teipin paloilla stongassa. Ei pysty muistamaan toisen jälkeen enää monennellako on. Nyt kun lähtösuoralla repäisi aina yhden pois niin pysyi kutakuinkin kartalla. Olisi voinut kyllä vielä pari ajaa. Oli se niin hieno reitti. Seuraavan viikonlopun kisat jääkin väliin kun yleensä ilmoittautuminen päättyy sunnuntaisin vaan tämä päättyikin jo lauantaina. Joten ehti sulkeutua jo...
-Esmeralda