maanantai 21. syyskuuta 2015

19.9 2015 Kärhän lenkki.

Legendaarinen (Nummelan nostotalkoiden ohella) suomi enduro rypemis kinkeri. En ole ennen ollut kyseisessä kisassa ja jännä nähdä onko nyt molemmat kerrat: eka ja vika. Tuo ehta suomienska ei hirveästi innosta meikäläistä. En ole onnistunut säätämään itselleni iskareita, joilla liukas kivikko olisi vähemmän tuskallista. Nyt se hipoo puuhevosella rymistelyä, ne toimii oikeastaan vain tapeilta ajaessa. Tuolla oli kyllä pakko linttaa pakaraa penkkiin kun meinasi seisten tulla hiukan ohjelmaa.
 Reitti oli kyllä varmaan poikkeuksellisen "ajettava". En työntänyt tai nostanut kertaakaan tai ollut missään jumissa tai edes stumpannut. ??? Muuten ajo oli parilla ekalla pätkällä varsinkin pelto osuuksilla vaikeaa. Pienemmällä vaihteella suti ja isommalla joutui kiikkumaan kytkimessä ja sitten suti. Viimeinen pätkä olikin sitten vähän perinteisempi. Oli kivi ja sen kaverit jonossa polulla ja mutaa ja vesilutakoita sopivasti, ettei ollut tekemisen puutetta. Lähdin reitille ensimmäisenä koko kisassa (A ja B ajaisi lähempänä puoltapäivää) ja ei hirveästi ollut paikkoja revitty vielä riekaleiksi joten ihan ajettavaa se oli kaikinpuolin. Herra Kärhä tuli jopa maalissa kyselemään oliko liian helppo reitti. No, viimeinen nainen tuli reilu puolitoista tuntia mun jälkeen maaliin, että ei se kaikinpuolin läpihuuto juttu ollut.
Kävin hiukan kateselemassa pätkiä ennakkoon ja löysin 3 mk:n metsän siimeksessä nököttämästä kyseisen kaverin. Pikku projekti talvi-illan puhteiksi?!
Maaliin siis kommelluksitta, ei nyt ihan ajofiilikset ollut liputtamisen arvoiset, mutta reilu puolenminuutin marginaalilla voitto tuli. Onneksi ei satanut, tihutti välillä mutta siinä kaikki. Tai no, eipä se olisi varmaan tuolla haitannut. Kastui siellä kuitenkin...
Moottori alkaa olla männänvaihtoa vailla ja muutenkin ajokausi alkaa varmaan kohta olla tältä syksyltä taputeltu.
Palkinnoksi harvinaista kyllä rahapalkinto, sekä tarpeeseen SE-Teamin lahjakortti niin voi taas hakea uusia ajohanskoja. Ainoa paikka mistä olen löytänyt sopivia XS kokoisia hanskoja.
Huomenna sitten Tarkkalan treenit Erkylässä.. eikun mopoa pyykkäämään ja huoltamaan.
-Esmeralda-