torstai 28. helmikuuta 2013

Aika pimeetä ajoa

Vihdoinkin tiistaina pääsin ajamaan. Edellisenä viikonloppuna yritin, lähinnä vain todetaksen, että kaikki oli osapuilleen aloitettava alusta. Siinä sitten ihmettelemään, miten saada taas kaikki palikat laatikkoon pikavauhtia. Jalka väsyi tuhottamasti ihan jo muutamasta kilometristä, eikä kädet olleet juuri paremmassa asemassa. Lannistuneena ajelin aurattua peltoa ja se sentäs sujui jotenkin. Jälkeenpäin olo oli kun olisi rekan alle jäänyt. Kroppa parkui joka nurkasta.
Tiistaina sitten iltasella kömmin jälleen spooriin ja nyt se sujui jo mukiinmenevästi. Jaksoin puolitoista tuntia temmeltää reipasta siirtymävauhtia ja vasta viimeisellä kierroksella alkoi reittä kipristellä siihen malliin, että oli aika lopettaa.
Valot on Jussilla rakenteilla, joten maskin himmeän tunnelmallisella tuikulla varustautuneena eli pelkän kypärävalon turvin olin liikenteessä. Se tosin riitti aivan hyvin näin "ajeluun".
Sain vihdoin myös käpisteltäväkseni uutukaiset jalkatapit, joita olen himoinnut jo niiden markkinoille ilmestymisen jälkeen. Tekopa tekee alumiinisia kokonaan avonaisia jalkatappeja, eli ei enää lumi jäädy paakuiksi tappiin ja saappaat lipsu milloin minnekin suuntaan. Toimii varmaan hyvin myös kesällä mudassa ja suo tavarassa. Ensi testin tiimoilta heräsi ainoastaan positiivisia ajatuksia kyseisistä kapineista. Vanhoilla jalkatapeilla saappaat tuppasi lipsahtelemaan, vaikkei jäätä niihin olisi kertynytkään. Tekopan tapeissa pitoa riitti ilman, että saapas takertui niihin tai upposi pohjasta piikkeihin. Ja ne on ainakin lyhyemmät kuin dicen tarviketapit, joten ei hakkaa nilkkaan niin helposti näin lynyt jalkaisena.
Jokatapauksessa voin todellakin suositella, minulla on käytössä kokonaan avoimet versiot ja ei kerää jäätä lainkaan.
Paraneminen on ollut todella nopeaa, lukuisia tunteja uintia ja joogaa ja muuta jumppaa, mutta ei se vielä ennallaan ole. Silti iloitsen, että pääsen jo ajamaan.
Reilun viikon päästä olisi Lady-Cupin ensimmäinen osakilpailu ja olen ilmoittautunut sinne, mutta täytyy miettiä mikä on järkevää. Tärkeintä on päästä starttaamaan Päijänteenympäriajoon johon on siitä enää pari viikkoa. Jos yrittää olla riehumatta, ja ajaa varmasti, mutta reippaasti - ilman maximum attackia :)
-Esmeralda-