keskiviikko 16. toukokuuta 2012

MX Jämsä 12.5

Kawasaki Motocross weekend. Elämäni ensimmäinen motocross startti. Huimaa.
Pitkästä aikaa joutui heräämään aikaisin, kun jämsään kesti parisen tuntia ajella ja katsastukset alkoi jo klo 7. Ensimmäinen harjoitteluajo klo 9.15 ja sitäennen oli kuljettajakokous.
"Voi pojat olinkin ihan tutkalla.... Ja sen kyllä huomasi. Melkein olisi voinut laittaa vyölaukun ja ehkä vielä juomarepunkin. nimimerkillä -enskapena-.
Lainaan olin saanut työkaverin mieheltä täysverisen crossin ja muutaman vuoden takaa samanmoisella seriffillä kurvailleena peli istui kohtuullisesti lapaseen. Oma mopo on alustaltaan niin pehmeä, että sillä crossin ajaminen käy työstä ja ei se niin hauskaakaan ole. Pitäisi opetella säätämään se riittävän napakaksi.. Noh, taas on se hetki työssä, kun ei liiemmin ole aikaa reenailla joten näillä eväillä nyt.
Satoi. Sitten vielä vähän satoi. Ja sen jälkeen hiukan satoi. Rata oli aika villissä kunnossa. Ja harjoitteluajossa katselin vain ympärilleni ja ihmettelin minne pitää mennä. Hyppyreitä oli pöydillä sekä ilman. Yleensä ajoin liian kovaa niihin ilman versioihin ja tulin tasaselle niin, että mätkähti. :) -ehkä vielä tankotumputkin...enskapena-
Kun vihdoin koitti ensimmäinen erä jouduin vielä arvottuna lähtemään ensimmäisenä! MIKSI????? Ei mitään hajua miten leikki etenee ja  jännitin niin, että unohdin välillä hengittää. Huoh. Vihdoin koneet pärähti ja lähdimme tutustumiskierrokselle. Aloin hengittää. Sen jälkeen puomille valitsemaan paikkaa. Meitä oli 13 naista lisäkseni luokassa ajamassa, joten telineellä ei ollut tunkua. Valitsin paikan riittävän kaukaa muista :).
Sain ihan hyvän lähdön, vaikka jännitin sitäkin kuinka pääsen telineistä matkaan. Sitäkään ei ole tullut kokeiltua kuin pari hassua kertaa joskus aikoinaan. Otin heti hyvän draivin päälle ja yritin temuta parhaani mukaan. Neljännellä kierroksella harmikseni huomasin, että nelari painoi juuri senverran enemmän, että kädet alkoi huutaa hoosiannaa. Voi pahkojen pahka. Tuli muutamia tilanteita, jossa hiukan oli epäselvää miten ne päättyisi ja oli pakko rauhoittaa menoa. Tuloksena oli silti 7s sija. Pari edellä olevaa oli ihan muutamien sekuntien päässä. Kärki meni menojaan.. Vau! Se oli jopa hauskaa.
Kuva:Reinhard
Toiseen erään alkoi satamaan jälleen. Radalla oli käynyt välissä neljä luokkaa ja sen kyllä huomasi. Tutustumis kierroksella löysin tuhat pattia ja reikää ja velliä suunnaton määrä. Noh, tässäkohtaa tietysti kun ei hirveästi ole tuota silmää katsella ajolinjoja niin nelari toimi maansiirtokoneena vallan mainiosti. Mietin kuinka paljon pitää ajaa, että alkaa näkemään sileitä linjoja tai ylipäätänsä oppii käyttämään hyväkseen mutkien ajolinjoja. Taidan vain ajella siellä minne satun joutumaan. Oli siellä sitten pattia tai ei.
Kuva:Reinhard

 Lähtö sujui taas ihan hyvin vaan kädet ei ollut palautunut täysin. Ajelin varman päälle ja kierrosajat eivät heittäneetkään kuin sekunnilla tai korkeintaan kahdella. Olin toisen erän 6s ja kokonaiskilpailussa siis kotiin tuomisina 6 sijan pytty! Olin enemmän kuin tyytyväinen, olihan nämä ihka ensimmäiset crossikisani ikinä."
-Esmeralda-