maanantai 30. elokuuta 2010

29.8 TS Enduro, Rauma

Nyt tiedämme, mitä yhteistä on hylkeellä ja raumalaisella?!.....
-"onk..." =)

Kaikki luokat ajoivat kolme kierrosta ja kolme mk:ta per kierros. Kierroksella pituutta n.35km, josta parisenkymmentä siirtymää. Ykkönen oli todella lyhyt 4min pyräys ja kakkonen oli vähän pidempi. Kolmonen oli sitten pisin, yli kymmenen kilometriä. Kivikkoa. Juurakkoa. Kalliota.

Kuva: Marika
"Tiesin kyllä, että tulossa on sitä suomienskaa ja jostain syystä se vähän aiheutti totisuutta, se kun ei todellakaan ole vahvin puoleni, josko niitä niin erikoisesti vielä onkaan, mutta erityisesti juurikin tuo kivikossa ja juurakoiden seassa räpellys ei kuulu feivöritteihin...
Ekalle pätkälle oli vain parin sadan metrin tie siirtymä ja olin jähmeessä kun hunaja pakkasessa. Pätkänä kyllä hauska, vanha pururadan pohja ja kallioilla pompoilua... sitten kun sitä myöhemmillä kierroksilla oikein analysoin.

Kuva Markku Laukka
Kakkoselta löytyi tukkeja ja betonirumpu pinoja ja kuorma-auton renkaita. Oli oikein vähän korkeampiakin esteitä ja pakettiauoton kokoinen agility ramppikin löytyi. Enpä sellaistakaan ollut aikaisemmin mennyt vaan aika kuuliaisesti mopo sinne sysäsi. Vähän otetta alkoi jo olla, pääsi väliin crossiradalle kaasuttelemaan (ja iloisesti unohtamaan kaiken opitun rauhoittamisesta ja tasaisesta avaamisesta.. hah!) ja kolmos pätkä lähtikin heti siitä melkein tien toiselta puolen. Ja sitten alkoi pitkä ja kivinen tie...
Voi ristus sitä kiven määrää! Se oli kyllä maakiveä, tiukasti kiinni, mutta paljon. Muta kivien välissä teki pinnat aika liukkaiksi ja täytyy myöntää, ettei rohjennut kovin pakoläppää availemaan siellä, ohjelma alkoi välittömästi. Kimpoilin siellä minkä taisin ja välillä en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa... Parit kiviportaat kalliolle ylös ja taisi olla yhdet ainakin alas.

kuva Xracing
Toinen kierros meni jo paremmin ja kolmoskivikkokaan ei tuntunut enää niin pahalta. Ajo sujui paremmin, joskaan ei kovin rennosti ja hyvin vieläkään. Viimeisellä kierroksella ekat pätkät meni jo aika innostuneesti pompotellessa ja crossiradalla riehaannuin kilpasille edessä ajaneen kanssa. Kolmospätkälle sitten taivas repesi. Vettä tuli ihan #&%!¤!* !!!! ja voi vimmattua sitten vasta liukasta olikin. Parit nutut tuli kontattua ja mm. ne kiviportaat alaspäin nöyryytti nano sekunnissa etupään alta ja siellä olin kypärä edellä pusikossa. Mopo rojahti rumasti kalliolle, sekin naama alaspäin, mutta onneksi ei kuollut. Ylöspäin kiviportailla lähti takapää vuorostaan alta ja taas oli spagaatin paikka. Pätkää ei ollut paljoa enää jäljellä ja jatkoin rauhallisesti maaliin. Kunto kesti ja voimat riitti hyvin vaikka kisa ei ollut kevyimmästä päästä. Pidin kuitenkin pätkien teknisyydestä ja lisää näköjään kivikko treeniä, niin pääsisi sielläkin kovemmin.
Kisat oli kaiken kaikkiaan mielestäni hienot, kaikki toimi hienosti ja saatiin vielä murkinaa kupuun palkintojenjakoa odotellessa.
Daami luokan voitto irtosi aika roisilla kaulalla, liki 50min erolla kakkoseen!"
-Esmeralda-