tiistai 14. maaliskuuta 2017

11.3 2017 Ramirent endurosprint

Oli tarjolla ihan melkein naapurissa endurosprint kisat ja pohdin mennäkkö vaiko eikö.
No siis kattelin tämän reittivideon ennen kisoja ja ajattelin, että juu onpas aika kivan näköistä ja ei haittaa lyhyet jalat kun voi tapeilta oikeastaan ajella..


Tämä oli kuvattu siis hiukan reilu kuukausi ennen kisoja 😂
Loppujen lopuksi ensimmäinen kierros oli kutakuinkin ok (kun jälkimmäisiin vertaa) mutta siinä ajoin yhden kaverin kiinni, jonka kanssa peräkanaa sitten ajoimme vielä yhden kiinni ja kilometrin verran ainakin possujunassa mentiin ennenkuin jono purkaantui kun kaveri laski ensin edellä ajavan ohi (ei varmaan ajatellut että olen siinä ihan takavalossa jonossa) ja vielä joutui junassa matkustamaan ennenkuin pääsi ohi ja taas ajamaan omaa ajoa. Aikaa siinä tuhraantui aikalailla.
Alun AT asema oli aikamoinen härdelli kun lähtö oli ihan kymmenen metrin päässä sen jälkeen niin oli hiukan hässäkkää. Tuskin kaikki pääsivät omalla minuutilla siitä, mutta ei siitä sanktioita jaettu kenellekään tietääkseni. Neljä kierrosta noin 8km lenkkiä auringonpaisteessa niin mikä jottei. Vaikka sinne aikalailla pattia ja reikää tulikin. Piikin täysin vakiot iskarit rankaisi aikalailla, varmaan omat crossikepit olisi olleet pehmeämmät, mutta nämä oli hiukan lyhennetty niin ajattelin... no en kyllä tiedä mitä ajattelin. En ajatellut, että reitti on niin kulunut. Metsässä siis mentiin sen mitä pystyin kapineen kapteenina suunnilleen olla ja ilman että sisuskalut irtoaa ripustuksistaan.

Nämä kuvat ovat videosta (kuvaaja Simo Kuuslampi), jossa painelen suunnilleen 3,25min kohdalla.





Toisella kierroksella kerran kyljellään ja kerran stumppasin pelit (jota teen todella harvoin, mikä lie aivopieru) ja kolmannella jo kaksi kertaa turvallani ja sen kymmenen kertaa ainakin kuin ihmeen kaupalla matka jatkui kuitenkin pyörillä sinne minne pitikin niin viimeisen sitten ajoin vähän rauhallisemmin. Huoltoaikaa oli onneksi reilusti ja Antti mekaanikkona oikomassa osia kohdilleen 😅Ensiviikonloppuna on kuitenkin Baltian cupin viimeinen halli kisa ja sinne oli tarkoitus oikeasti mennä ajamaan. Tämä oli vähän niinkuin oheis viihdettä. Heh.. viihdettä?!


Offroadpron video reitistä, jossa ehkä paremmin vielä näkyy reitin viihdytys.

Onneksi laiton "karjaraudat" kiinni. Olisi ollut sormet soosina taas. Muuten mopo toimi hienosti ja sillä on vaan niin kiva ajaa kun moottorissa on voimaa ja kiertää iloisesti kun tultiin pelto osuudelle niin viihdyimme ihan kivasti. Onhan tämä vähän niinkuin, että ei ole huonoja kelejä on vain huonoja varusteita - ja lyhyitä jalkoja. Spooriin tehdyillä iskareilla olisi ollut varmaan paljon mukavampi ajaa, mutta meni tämä nyt siinä ohessa. Vähän niinkuin vahingossa tuli tähän talvienduroon ryhdyttyä kun Holmin lenkit ovat ihan kotiovella niin eihän sitä voi vastustaa. Treeniä se on tämäkin. Hävisin Anskulle noin kuuden minuutin verran ja tulin siis toiseksi.
Kuva: Kaj Rönnqvist
Oli se silti ihan mukava päivä. Tavata tuttuja, joita ei enää niin hirveästi muuten näe kun ei enää enskavarikoilla pyöri. Ja hei, sanonta kuuluu: even a bad day at track is better than good day at work.
-Esmeralda-