torstai 16. tammikuuta 2014

valmiin, paikoillanne, hep. .. Ready, steady, go....

Talvi tuli.
Tai siis ainakin pakkanen. Parinkympin kinttaalla paukuttaa töllien nurkkia ja yrittää ryömiä nurkista sisään. Ja vanhoista yksinkertaisista ikkunoista... ja.. ja... onneksi uunit laittaa hanttiin hyvinkin neljänkymmenen asteen erolla :)
Vielä reilu viikko sitten ajeltiin kesärenkailla ja hyvä ettei pihaa haravoitu ja nyt pyörään painoa lisää rapiat parikyt kiloa nastarenkaista mousseineen ja epätoivoisena rakennan siihen lisävarustusta, mutta sähköt on crossissa hiukan kortilla. Sain kun sainkin pyöreän nappulan toimimaan.

Winter came.
The frost at least. Around -20 it bangs the corners of the house and tries to crawl inside. From old and one layer windows. I'm happy to have five fireplaces on work.
Over a week ago we still ride with summer tires and now got over 20 kg over weight from spike tires, inside mousse tubes and every extra equipement to battle against freezing. Motocross version bike don't create electricity so need a battery. In the end I manage to get the round button (palm heaters) to function.
Asennussarja oli itseasiassa valmiina kun viime päitsin jälkeen purin pyörästä pois, mutta kytkemisessä joutui hiukan raapimaan otsaa. Viikonloppuna olisi ensimmäiset kisat ja suunnilleen kaikki on vielä rempallaan. Niin alustan säädöt kun kaasarin. Ihmeellisesti vaikuttaakin reilu parikymmentä lisää on se sitten kiloa tai astetta.. no kunhan nyt jotenkin saa toimimaan niin eiköhän sillä pärjää. Viimeviikonloppuna tuli kokeiltua miten tiukassa ratamerkit (2x2 tiukkaa kanttitavaraa) ovat jäisessä pellossa, ja olihan ne, onneksi antautui vain risusuoja. Sormeen jäi vain taistelun jälkiä.

Basicly everything was ready from last winter so it was just figer out the setup in this bike. Last weekend I was testing (again, can't remember how many times) the track mark stick. It was sitting in frozen field deep and didn't surrender. Only thing what surrendered was hand protection made of plastic and it flew away like a scared bird.- fast and whistling My finger got only marks of combat... 
 
Hiisi, että kirpaisi. Eiköhän se siitä tokene, viikonlopuksi jo ihan kunnossa ottamaan uusia osumia. Tämä on juttu, mikä säännöllisesti vain tapahtuu eikä mitään merkkiä viisastumisesta :)

Hiukan on tullut ajeltua, ei tosin nastoilla vielä kun kerran, mutta kuitenkin. Maastopyöräiltyä sitäkin enemmän ja kaikinpuolin vuosi on alkanut monipuolisesti ja energisesti. Myös vakkari spinningtunti tuli varattua Mäntsälän enduroseuran porukan kanssa. Itseasiassa en ikinä ollut käynyt sykeohjatulla tunnilla ja se oli aika hauskaa. Taululla näki suoraan tehon prosentteina ja kun oli kestävyys tunti niin piti pysyä siellä 60-80% tehoalueella. Hyvin pysyi ja valtavan nopeasti palautui aina kevennys kohdissa. Oli oikein hyvä fiilis! Joskus (tai siis yleensä) treenaa varmaan aivan liian kovaa. Näköjään.
Muutamaa pikkujuttua vaille valmiina ensi lauantain Sikalenkkiin. Kisareitti kiertelee villisikafarmin mailla. Saakohan pitää kaikki possut, jotka kiinni saa?! :)

Damn it felt good. Hope it will be okay to a next weekend to take a new hits. This is "the thing" what just keep on happening no matter of what. Never learn.

Been riding a bit but with spike tires only once. More of cycling with my awesome MTB. Also other sports like indoor cycling - spinning. With our enduro club fellows we booked every weekly hour so that's really fun. Swapping the modes durability, power and interval with the pulse belt. That's great.
Still few little minor things to do for the race at saturday. The track is going around at wild boar ranch so I wonder can I keep one if I catch one?! :)

-Esmerlada-