lauantai 26. tammikuuta 2013

Spoorin tekoa

Askartelimme tässä koti tilusten ympäri pikkiriikkisen parin kilsan spoorin, jossa voi testailla ja ajaa yksinäänkin. Eipähän ole ainakaan pitkä matka kävellä kotiin jos mopo laukeaa metsikköön :)

Pohjat tehtiin kelkalla vielä kun oli paljon lunta - joulun tietämillä, ja nuoskan aikaan ajoin vain jäljen auki. Nyt polku on kohtuu hyvässä mallissa, mutta niin paljon on taas lumen pinta laskenut, että hyvä kun ylettää jalat spoorinreunalle. Kävimme vielä yhdessätuumin Riepun kanssa karsimassa oksia reunoilta pois. Ärsytti kun ohi ajaessa oksilta lumet tyhjeni syliin :)

Katti "porasi" edeltä jälkeä ja minä vesurin kanssa perässä. Spoorissa esiintyy lyhytjalkaisilla erilaisia ongelmia, yhdistävää on se, että jollakin tapaa ne on aina pulassa. Välillä ränni oli niin syvä, että se muistutti enemmän vuokaleipää, kun harjasi spoorinreunat mennessään. Juuri ja juuri varpaat yletti pohjaan. Urhoollisesti taivalsi kuitenkin koko lenkin.
Valoja rakenneltu sekä kypärään uutta, että valomaskiin hiukan päivitystä. Vanha iso H4 mollukka on lääst siisön, painava, kömpelö eikä näytä juurikaan. Vaikka laittoi sinisimmän polttimon, mitä planeetalta löytyi niin silti valon väri oli niin keltainen, että sotki ledin kylmään siniseen valoon ja teki enemmän haittaa kun hyötyä. Nyt siis testissä ajovaloksi ledtyövalo.
-Esmeralda-