torstai 23. elokuuta 2012

vantaan cc 18.8 2012

Crosscountria vantaan crossiradan ympäristössä.
Hiukan jännitti, kun ensimmäistä kertaa "uudella" crossillani liikkeellä ja nyt kesäloman aikana olen tehnyt urakalla töitä saadakseni kaksi pyörää säätöihin alusta loppuun. Aika hyvällä mallilla jo mennään ja pidän vimmatusti crossin moottorista. Sillä on niin helppo ajaa verrattuna enskaan, joka on pehmeämpi ja sitkeämpi vaikka kuinka on moottoria viilattu.
Hyvillä mielin siis liikkeellä ja vähän aikaa sitten kaatuilemani mustelmat alkavat haalistua jo.
Tunti ajoaikaa ja nuorten kanssa samalle viivalle. Sain hyvän paikan ihan vahingossa. Toiseen reunaan ja eturivissä oli mukava "reikä" edessä. Tähtäsin siis ihan reunaan ja sisämutkaan. Hyvin pärähti vehkeet tulille ja sain hyvän lähdön. Reilusti alle kympin sakissa kaahotin menemään ja taiteilin lippa alhaalla kun kuraa tuli naamaan. Kukahan oli unohtanut repärit laseista????? Ajo lähti heti kulkemaan hyvin ja pyörä tuntui hyvältä senkun viiletti menemään.
Reitti myötäili radan ympärysmaastoa vaihtelevalla maaperällä ja pari alamäkeä oli myös sekä pikkuriikkinen metsä pyrähdys. Kaiken kaikkiaan oikein ajettavaa settiä ja hyviä tiloja ohitella. Ensimmäisen kierroksen lopussa sitten kävin naamallani ja peukalo antoi periksi oikeassa kädessä (vastahan siitä etusormi alkoi jotenkin paranemaan kun tangon yli läksin aikaisemmin) äkkiä pystyyn ja ärsytti kun monta ehti mennä jo ohi. Karautin kiireenvilkkaa matkaan ja huomasin että konttori oli killissä. Voi pahkojen pahka, on meinaan todella ärsyttävää ajaa tanko vinossa ja eipä nuo etuiskaritkaan oikein silloin toimi kun putket on killissä. Pari kierrosta meni siinä totutellessa - olisikin ollut niin mukavaa ajella kun mopo toimi mukavasti - ja alkoi sen kanssa pärjäämään. Ei se herkkua ollut, mutta menetteli. Jäin kakkoseksi muutamalla minuutilla, ja kyllä se tavallaan harmitti.. Reitti oli kuitenkin tosi hauska ajaa ja siellä oli sopivasti kaikenlaista muutakin kun kaahotusta teitä pitkin. Kallioilta oli hauska hyppiä alas ja crossiradan hyppyrit oli hyvässä kunnossa. Oikein kiva päivä kuitenkin, olisi jaksanut ajaa enemmänkin.
-Esmeralda-