sunnuntai 11. toukokuuta 2014

10-11.5 Joutsan ajoleiri

Mäntsälän enduroseura Mens järjesti vuotuisen ajoleirin taas Joutsan motocrossradalla ja osallistuja määrä yllätti. Yli 70 ilmoittautuntta kuskia ja valtava määrä pikkukillejä, tulevia crossareita ajoi 65cc pikkumopoilla ympyrää lähes tauotta kaksipäivää. Make oli kouluttajana siellä ja minä yritin kerätä mahdollisimma paljon tunteja pyörän päällä ja kaivella muistojen laatikoista oppeja mutkiin ja ties mitä kaikkea onkaan hiipunut tässä kun ei ole hirveästi ylläpitänyt taitoja.

Koko perjantain satoi ja yön pitkälti kaatamalla. Se oli oikeastaan hyvä, sillä ei pölissyt laisinkaan ja ei siellä hirveän kurastakaan ollut. Lauantai meni pitkälti alkuun tuskaillessa kun pää oli aika hitaalla vielä. Tuntui, että prosessointi aika näkö-reaktio-toiminto oli aika tahmea. Kompuroin sellaisissa ylämäissä, mistä olisi pitänyt ajamalla päästä ja muutenkin tasapaino oli huojuva. Yritin vain ajaa sen minkä pystyn, mutta extremen treenaamisen jätin suosiolla väliin. Kerran ajettuani radan läpi totesin, että menee hiukan tuurilla. No vastahan torstai oli ensimmäinen päivä kun laiva ei keinahtanut kun käännyin eli hiukan armoa. Sunnuntai meni jo muuten paremmin, mutta en löytänyt sitä laatikkoa, mihin olin laittanut mutka-ajon opit..pari muutakin laatikkoa oli hukassa :(
Hiukan satoi aamusta, mutta ei se häirinnyt ja sekin hellitti puolenpäivän aikaan. Tehokas viikonloppu ja niin pitääkin, sillä nyt on kiire. Tulin sitten ilmoittautuneeksi Heinolassa kesäkuun alussa ajettavaan enduron MM kisaan, ja kuukausi siis aikaa yrittää penkoa mahdollisimman monta arkisto laatikkoa läpikotaisin ja samalla ajaa niin paljon vauhtia kun se nyt on ylipäätänsä mahdollista ja toivoa parasta. Nyt siis kaikki muut treenit saa jäädä ja keskityn vain ja ainoastaan ajamaan. Ja kyselemään rahoitus apuja tuohon kisaan, tämä tuli todellakin vähän turhan äkkiä. Tavoitteena kuitenkin edes maaliin pääsy, joka sekin on voitto minulle tässä kohtaa.
-Esmeralda-