maanantai 26. huhtikuuta 2010

Panssari cross country 25.4
Aloitin klo 10.00 startissa harrastelijoiden kanssa. Aamusella tuntui vielä yön jäljiltä pakkanen, mutta aurinko paistoi ja keli oli mitä mainioin. Naisille oli alunperin varattu sama 2h ajoaika, mutta se muuttuikin ihan loppumetreillä vain tunniksi.
"Tunnin typistäminen oli vähän tylsää, kun lämpenen vasta sen puolentunnin jälkeen ja sitten sitä menisi vaikka minne asti. Reitti oli kyllä aika hyvä, mitä nyt muutama mutalutakko mahtui sinne. Alkuun pellolla laakeeta latua ja vähän hyppyreitä ja sitten pikku metsäpätkiä. Niissä ei kyllä paljoo ohiteltu, ja suorilla muutkin osas kääntää kaasua ja isot meni menojaan.. noh, startti oli outo: istuttiin kaikki toistasataa ukkoa pyörien päällä koneet seis. Tykki kun pamahti niin sai käynnistää ja lähteä. Kaikki siis samaan aikaan. Voitte uskoa, että ensimmäisessä mutkassa, joka tuli siinä ihan sadan metrin päässä, oli aika tunkua. Siinä olisi ollut hyötyä crossin ajosta! Yritin siinä väistellä ja jäädä pystyyn ja henkiin kun mopoa tuli ja oli joka puolella ja röyhkeimmät työnteli ja puski. Riehuin aika hyvän startin jäljiltä aika kärkijoukossa, mutta sitten tuli ensimmäinen lutakko. Siis oikea järvi betonivelliä. Joku isompi ja vahvempi kilkkasi meidän ajolinjan suoraan sinne. Mopo sammui moottori vellin pinnan alla ja mietin kuoliko se. Heräsi henkiin vaan meni siinä jokunen sekunti kun sieltä rämmin ulos. Ärräpäät oli onneksi niin isoja, ettei mahtunut kypärästä ihmisten ilmoille.. Raivolla lähdin jahtaamaan umpimutaiseksi uitettuna niitä, joiden takavalot kadotin hetki sitten. Kökkö lensi ja ohittelin ja minua ohiteltiin. Onneksi suurin osa polusta oli hiekkaista kangasmaastoa ja muutamia mäkiä.



Ajo kulki alun pulikointia lukuunottamatta hyvin, mopo toimi hienosti ja olisikin ollut hauskaa nähdä tuloksia, mutta ajanotto sekosi todennäköisesti ponderitarrat ei pystynyt lukemaan ajanottoa mutakuorrutuksen alta ja näinollen sijoitus oli 4:s, mutta kierrosaikoja ei tiedetä. Ajoin vielä yhden ylimääräisen kierroksen, kun eivät liputtaneet uloskaan :). Ihan hyvä mieli jäi kesä kauden avauksesta, ajotuntumaa ei vielä kesäajoon ole kertytyt juurikaan..."
-Esmeralda-