maanantai 7. tammikuuta 2019

I Spår, på spåret, brevid spåret, under spåren...

Että silleen.
Vuosi vaihdettu vikkelään ja hirmu hierominen spoori iskareita jiiriin.
Ei täällä etelässä mitään lunta ole. Maa niukin naukin valkoinen ja siinäpä se. Jalat minnekkään yllä, kunhan huitoo niillä lämpimikseen ja sillä sipuli.
Pakkohan sitä on lumen luo lähteä. Jämsä here I come.
Minna @mikinnun vei enduronistin taivaaseen, jämsän spooreihin.
Alkuhan oli ihan hel**iä kun alkulämmöt (=ihan puhki jo parista kilsasta) otettiin ns. ajamattomalla reitillä. Oli siitä joku mennyt - joskus. Vähän kuin yrittäisi ajaa maantiefillarilla juoksuhiekassa. Yhtä helppoa ja hauskaa räpiköintiä kun kuski ja mopo vuorotellen huuti hoosiannaa...
Onneksi se oli pienehkö siirtymä ja varsinainen reitti oli ajettu jo hyväksi. Siitä se lysti sitten alkoikin.
 Olihan se äkkiseltään raskasta taas kun joutuu ihan eri lihaksia käyttämään kun ajaa pylly jakkarassa. (Mikä on ihan käsittämättömän vaikeaa) ja yritin löytää vain sellaisen hyvän flown hommaan, ettei mene ihan nosteluksi. Sinänsä onnistuin hyvin - jos ei lasketa yhtä paikallaan kaatumista kun jalan alla olikin lumen alla monttu - niin heittäydyin - dyimme vain kerran kyljelleen kun Tirpiz (saksalainen taistelulaiva) päätti heittää isosta patista ilo pukit ja en ollut ihan kartalla.

Kaikenkaikkiaan aivan hulvattoman hauska päivä ja kello huuti 1500 kcl hävikkiä ja 91h palautumista. Tämä taistelulaiva alkaa pikkuhiljaa tuntumaan tutulta ja ajoon alkaa löytymään hetkittäin jo rentous. En nyt lähtisi vielä rinta kaarella vastatuuleen, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Moottori on ihan mieletön ajaa. Niin upeasti vastaa kaasuun tarkasti ja käyttöalue ihan käsittämättömän laaja. Kivisten mäkien kiipeäminen pidolla ei tuottanut mitään ongelmia tälle voimapesälle ja voi ajaa joko pintakaasulla isolla vaihteella ja paikan tullen tarvittaessa venyy kyllä niin, että männällä alkaa olla oikeasti kiire. Oikeastaan pidän tästä oikein kovasti 😊
Vielä palaan Jämsän lumille - oli se niin hauskaa. Vaikkei siitä oikeastaan ole mitään hyötyä ajatellen etelän ajamista, mutta siinä on sentään järkeä.
-Esmeralda