maanantai 14. tammikuuta 2019

2019 kausi käyntiin. Onneksi ei rytinällä...

 Lumi vetää Jämsään. Viimeviikon loppuna olin siellä ihastelemassa millaisia ne oikeat spoorit olikaan. Sitten piti mennä sinne takaisin toteamaan oliko ne niin siistejä kun muistin. Oli ne. Minna innostui mukaan leirille ja loppu onkin jo historiaa.

Nils ajopäivä Janne Suomisen ja Mika Tammisen johdolla oli agendassa.

Aamun valjetessa reilu kympin pakkasessa ja intoa täynnä kuin ilmapallo. Spoori näytti kutsuvalta..
Ryhmät jaettiin ja ei kun metsään mars. Voi pojat että olikin hauskaa. Rastikoulutuksena oli mutkaa ja pikkupattia ja vähän isompaakin ja ylipäätään niksejä kaikenlaisia. Onhan sitä joskus spoorissa ajettu kovinkin, mutta siitä on vuosia ja eri pyörä. Motopalvelu teki iskarit tähän ja alusta on löysempi kuin yhdenkään ikinä, mutta eipä ole selkä jumissa ja sisuskalutkin on paikollaan. Pitää nyt vaan oppia ajamaan sillä ja kivasti alkaa jo istua lapaseen.
Aamusta ajettiin pari tuntia ja sitten syötiin yber hyvää jauhelihakeittoa (Hyvä Kaide!) ja sitten takaisin metsään.
Kärsivällisesti vain ajaa ja ajaa ja vielä kerran ajaa ja yrittää pitää ajon rentona mutta kapineen suunnassa  - helppoa, eikö?
Meitä oli reilu kaksikymmentä kuskia ja kahdessa ryhmässä rymyttiin siellä. Ja spoorit oli ihan helmiä. Noh, rehellisyyden nimissä se yksi pattisuora oli persiasta, mutta tulipahan sitäkin jyystettyä.
 Ja välillä vähän säädettiin ja taas mentiin. Reilu 4h remuttiin ja yllätyin, miten rauhallisesti yö sujui. Luulisi leposykkeen olevan korkeampi kuten saattaa olla rankemman treenin jälkeen. Sen verran oli puhtia jäänyt metsään, että nukuin kuin pieni porsas :)
Kivasti alkoi jo kulkemaan ja olin hirmu tyytyväinen itseeni ja mopoon. Mainitsinko jo, että siinä on maailman hienoin moottori? :) 
Ensiviikonloppuna sitten kisakausi käynnistyy kun Tohmajärven endurokisaan ilmoittauduin. Ei mitään käsitystä omasta tai muiden vauhdista, joten ihan mennään vain tekemään tässä kohtaa parhaamme - kuitenkin silmällä pitäen, että kausi on vasta todellakin alussa.
Motopalvelun nimissä mennään ja moottorikerhona edustan tänä vuonna Lappeenrannan Moottoripyöräilijöitä, kun varmasti sitä motocrossiakin tulen ajamaan niin kaikenlaista kivaa on tulossa. Wuhuu! 😜 Come back...
-Esmeralda